Strategic Growth & New Customer Acquisition Manager

Som Sveriges snabbast växande företag inom pull-marketing och med internationella expansionsplaner har GO MO ambitionen att bli störst i Europa. Vi bygger därav upp en ny säljorganisation och söker en resultatdriven, hårt arbetande adrenalinjunkie som i säljchefs-rollen vill ta sig an en utmanande resa mot toppen.

Om tjänsten

Som Strategic Growth & New Customer Acquisition Manager rapporterar du till VD och leder ett Customer Acquisition-team bestående av två säljare. Tillsammans med VD arbetar du aktivt med att sätta upp bolagets tillväxtmål, både övergripande samt nedbrutet på individer.

Utöver övergripande ansvar arbetar du operativt med försäljning mot nya kunder och ansvarar för att organisationen uppfyller sina tillväxtmål. Detta gör du genom att tillsammans med ditt team, skapa förutsättningar och en tydlig plan för att bredda kundbasen samt försäljning till nya kunder.

Vidare ansvarar du för att skapa en tydlig plan och strategi för hur organisationen skall kartlägga potentiella kunder samt utveckla och implementera framgångsrika säljprocesser. Du väljer de strategier och den taktik som krävs för att uppnå försäljningsmålen samt ansvarar för att kommunicera ut dessa till organisationen och säkerställa att team besitter rätt kompetens och får rätt stöd.

Du kommer operativt arbeta med:

  • Prospektering och generering av leads
  • Bokning och genomförande av möten och kvalificerade behovsanalyser
  • Förhandla, övertyga och presentera vinnande lösningsförslag för dina kunder för att säkerställa lönsamma affärer och långsiktiga relationer.

Vi söker dig som

  • Har relevant eftergymnasial utbildning
  • Minst 3 års erfarenhet av försäljning inom B2B, gärna inom digitala/moderna tjänster
  • Talar och skriver svenska och engelska på full professionell nivå då båda språken används dagligen i tjänsten

Det är meriterande om du har en kompletterande bakgrund som managementkonsult samt om du har erfarenhet av att arbeta eller studera utomlands.

Det är även meriterande om du tidigare byggt upp en säljorganisation, har erfarenhet av rollen som säljchef/teamchef alternativt arbetat nära motsvarande roller och fått möjlighet att implementera/bygga säljprocesser.