5 digitala marknadsföringstrender för dig som vill vara i framkant

I denna text kommer vi fokusera på sociala medier och marknadsföring i sociala medier som bör vara en stor del inom din inbound-marketing strategi. Vi är objektiva då vi själva inte erbjuder social media tjänster utan fokuserar enbart på strategi biten och SEO. Vi tar upp nya förändringar och möjligheter helt enkelt!
Webben frodas på de mest oförutsägbara sätt och visst känns det ibland som att det bara är att hänga med i svängarna. Men, för den som vill ligga i framkant finns det trender att fokusera lite extra på. Här beskrivs fem olika områden som är bra att rikta uppmärksamheten mot just nu.

 

vad är digital strategi - go mo group

 

Social Media Marketing- Snabbare interaktion & respons

 

Sociala medier bygger på idén om att interagera med användare och kunder i realtid. Men ju mer användare anpassar sig efter webbens tidsramar desto mer otåliga blir de, framförallt om de har vänt sig till företag med ett klagomål. Du som vill lyckas på sociala medier måste se till att svara på alla inlägg – snabbt. Om inte du gör det finns alltid risken för att dina konkurrenter hinner före.

 

1) Livestreamad video

Som sagt, webben har sina egna tidsramar och har också ökat användarnas behov av tillgänglighet. Inte nog med att de vill vill få snabb respons och information, de vill också kunna ta del av händelser som sker runt om i världen – i realtid. Appar som Periscope och Meerkat har bäddat för fler och utvecklade möjligheter till livestreamad video. Häng med på tåget!

 

2) Social försäljning

Ju mer engagerade dina kunder är, desto mer handlar de. Annonsering och interaktion på sociala medier omvandlar enkelt användare till köpare och du som vill sälja mer bör därför också skärpa din närvaro och marknadsföring i dessa kanaler. Behöver du inspiration? Kolla hur andra företag använder sociala medier i samband med exempelvis riktade kampanjer och högtider.

 

Social Media Marketing – inbound-marketing

 

3) Sökmotorsoptimenring eller SEO

Innan du hinner tänka något annat – innehåll är fortfarande viktigast. Text, bild eller video spelar mindre roll så längre innehållet är anpassat efter din målgrupp och sticker ut i konkurrensen. Kort sagt, tänk på att det är många som slåss om utrymmet men glöm inte bort dina kunder när du basunerar ut ditt budskap. Tack vare dem kan ditt innehåll delas och spridas i högre grad, vilket i sin tur leder till bättre sökrankning (dvs. högre SERP) och till att fler lockas till din webbplats. Vi rekommenderar att man anlitar ett bolag som erbjuder en skräddarsydd helhetstjänst och inte en enskild SEO Konsult då SEO har gått ifrån att endast handla om matematik och tekniskt kunnande till att vara en behaglig kombination av specialister med spetskompetens inom content, on-page, off-page, strategi och analys (finns få enskilda individer som behärskar samtliga hantverk). En duktig analytiker eller SEO-strateg är sällan bra på att skriva texter och jobba med content osv. Om du är nyfiken på hur du kommer igång eller vill veta vilken SEO-strategi som passar dit bolag bäst så förordar vi att du alltid börjar med att utföra en SEO analys (välj därefter en leverantör)!

 

4) Tänk mobilt

Tiden då mobilanpassad webb mest av allt var en bonus är förbi. För sociala medier-användare av idag är den smarta telefonen den viktigaste plattformen och antalet användare blir bara fler. Detta innebär naturligtvis att du hela tiden måste fokusera på mobila plattformar som smarta telefoner, klockor och surfplattor för att nå fram till din målgrupp. Se till att ha en sylvass mobil digital strategi som håller i ur och skur. Då tänker du säkert, vad är en digital strategi, och hur kommer jag igång? Ja, med all rätt. Det är inte helt enkelt i denna digitala djungel, men börja med att sätta upp ett mål och en vision och ta sedan små steg och sätt bollen i rullning. Mät allt hela tiden och justera din strategi längst med vägen och rikta in dig mot ditt mål.

 

5) Statistik & kundinformation

Numera är det enkelt att kartlägga användarnas beteenden på sociala medier, och med hjälp av den informationen kan du enkelt skräddarsy budskap och innehåll för att nå fram mer effektivt. Men luta dig inte bara mot statistik och siffror. Långsiktiga kundrelationer handlar lika mycket om personliga, unika och kreativa tilltal.

Data is king! Tiden då man tog känslomässiga beslut är över, allt digitalt är också mätbart. Därför tar framgångsrika företag data-drivna beslut.

 

För mer information kontakta Per Danielsson som Digital Strateg för medelstora- och stora-  företag:

Kontaktuppgifter: rg@gomogroup.com eller +46 (0) 709 847 391

 

mm

Fifteen years of experience in free enterprises from NYC, Copenhagen and Gothenburg/Stockholm. Dreaming of building the most awesome Digital B2B Agency in the world. Business degree in marketing from Hawaii Pacific University (HPU).