5 Trender inom Sociala medier och digital marknadsföring i Sverige 2014

Vikten av att hänga med i de ständigt omväxlande trenderna inom digital marknadsföring har aldrig varit viktigare än nu. GO MO Group har känt tempen på de trender inom Social Media marknadsföring på nätet som kommer att prägla 2014.

2014 förväntas bli ett spännande och omvälvande år för sociala medietjänster, vilket gör sociala medier och digitala strategier ännu viktigare för framgångsrika företag på nätet.


 

mobil webbplats utvecklas i Stockholm

1) En Mobil webbplats är avgörande

 

Socialt & Mobilt går hand i hand och paradigmskiftet till en mobil värld har bara tagit mark, 2014 är året då mobilt användandet kommer gå om det traditionella användandet av Internet.

”Det är hög tid att omvärdera befintliga affärsmodeller och utmana befintliga hierarkiska strukturer!”

Multi Screen beteendet skapar nya möjligheter mellan gränssnitt. Användning av surfplattor förknippas ofta med, tex TV-tittande. Marknadsförare måste tänka på sambandet mellan de olika media kanalerna, man märker till exempel allt oftare hur många tv-program nu har hashtags längst ned på TV-skärmen.

”Vinnarna är de marknadsförare som lyckas kapitalisera över gränssnitt”.

2) Innehållet är NYCKELN

Content Marketing (innehåll) är ryggraden för en framgångsrik social mediestrategi. I korthet bygger Content Marketing på relevant och värdefullt innehåll för att attrahera och engagera olika målgrupper. Originellt och unikt innehåll ger högre sökresultat och gensvar.

3) Budget för Mobilt, Sociala Medier och Content

Budgeten fördelas mer mot sociala medier, mobila anpassningar och innehållsskapande. Originella och innehållsdrivna tjänster har visat sig vara mer effektiva, och det är fler budgetfördelningar som går mot att skapa och främja dess budskap. HubSpots 2013 State of Inbound Marketing rapport visar att företag som anlitade bolag som GO MO Group som är experter på att skapa Content Marketing varit framgångsrikare än normen.


 

mobil digital strategi i Stockholm

4) Visuella budskap ökar marknafsföringsvärdet

Studier har visat att bildbaserade tjänster resulterar i 80% högre engagemangsvärde än de som är textbaserade. Facebookanvändare är mer benägna att svara på uppdateringar som innehåller bilder eller video.
”Videolänkar delas 12 gånger mer än länk-och textinlägg”
Sociala medie företag Instagram, Pinterest och Vine upplever allt större uppmärksamhet och engagemang som leder till ökat intresset för multimedia marknadsföring.

5) Social Media Strategi & Crisis Managemnet

En krisplan är fortfarande inte något vanligt inom sociala medier, eller inom en digital strategi för social media planering.
År 2013 såg vi misslyckanden inom sociala medier av bla Pepsi (Ronaldo Voodoo Doll), JP Morgan (Twitter Chat), HMV (Rogue anställda) och Burger King (hackad), som förstärker vikten av att ha en krisplan.

mm

Online Marketing & Digital Strategy +46 (0) 703 555 843 pd@gomogroup.com