Digitala Strategier och E-handel – hur skall man tänka?

GO MO Group har vuxit fram som ett ledande bolag inom utveckling av bland annat mobil webb eller vad som i folkmun kallas för en mobilanpassad hemsida. Bolaget erbjuder sina tjänster över hela Sverige med representationskontor i Göteborg, Lund och Stockholm. Utvecklingsteamet befinner sig på Göteborgskontoret samt på bolagets egna kontor i Pune (Indien), teamet består av personal med flera års erfarenhet inom webbdesign, webbutveckling och digitala strategier.

mobilanpassad hemsida

GO MO Group har länge insett att internetanvändandet har nått en ny era, paradigmskifte är ett faktum. Ett tydligt tecken på paradigmskiftet är att mobilen numera används till så mycket mer än att bara ringa och sms:a med, fler och fler surfar idag med mobilen och mobilt internetbruk har överskridit det vanliga användandet av internet via en traditionell dator.

Företag över hela världen har också förstått att mobiltelefonen fått nya användningsområden och insett att dom måste möta sina kunders förväntningar och behov med användarvänliga lösningar. Genom att anpassa en hemsida till en mobilanpassad hemsida för mobila enheter ökar tillgängligheten då brukaren traditionellt har sin mobiltelefon inom en armlängds avstånd!

Ett ökat mobilt internetanvändande har bidragit till en lavinartad ökning i mobil e-handel, siffror från kv3 2014 visar att ca 35% av all e-handel sker via mobilen. Fler och fler e-handlare inser naturligtvis vilken konkurrensfördel en mobilanpassad e-handelsplattform kan innebära (och innebär), så efterfrågan på en bra lösning är hög! En anpassad mobil e-handel plattform bidrar till att ROI, konverteringsgrad och avslutningsfrekvens ökar, shoppingupplevelsen optimeras och webbshopparna har nöjdare kunder och mer pengar i plånboken.

Genom att erbjuda kontinuerlig rådgivning och konsultation till kunden som bland annat innebär att lyfta frågor som: ”hur dom bör tänka då det kommer till utvecklande av webb och digitala strategier” eller ”skall man utveckla en separat mobilhemsida eller räcker det med att bygga hemsidan eller e-handeln i så kallad responsive design”. Med detta är GO MO Group mycket mer än bara en leverantör, bolaget är snarare en digital partner och ett bollplank. Allt i syfte om att optimera samtliga digitala kanaler och sälja mer varor, tjänster och produkter via e-handel, mobil e-handel eller båda.

Utvecklingen går snabbt och begrepp som ”digital strategi” eller ”mobil digital strategi” låter fortfarande främmande för många, men faktum är att en digital strategi är fullt avgörande i dagens konkurrensutsatta digitala djungel.

 

mm

Online Marketing & Digital Strategy +46 (0) 703 555 843 pd@gomogroup.com