SEO är grunden i all digital marknadsföring!

Flera studier visar att organiska sökningar är den marknadsföringskanal som genererar högst ROI.

Sökningar på Google har blivit en naturlig del i processen som leder fram till ett köpbeslut. Därför bör varje företag ta hänsyn till kundernas organiska sökningar när de utformar sin digitala strategi.

Sökmotoroptimering, SEO, är grunden i all digital marknadsföring och något som inget företag har råd att ignorera.

 

 

bild som visar hur ett bra SEO arbete fungerar

Varför SEO?

En digital strategi består av flera olika delar som mer eller mindre samverkar med varandra. Content marketing är något som har blivit lite av en hype och det finns till och med de som menar att det är den nya formen av SEO. Detta stämmer inte helt och hållet.

Att SEO utvecklas är förvisso sant, men content marketing kan inte ersätta SEO, det är ett perfekt komplement. SEO är dock mycket mer än bara text, bilder och video.

Du kanske också har hört att marknadsföring i sociala medier ger bättre resultat än SEO. Problemet med marknadsföring i sociala medier är att innehållet till slut dör och försvinner, trots att innehållet visats för rätt målgrupp och kanske till och med blivit viralt.

Innehållet blir gammalt och förlorar sitt värde. Ett optimerat innehåll som fokuserar på sökord, fortsätter att dra till sig uppmärksamhet och leda trafik till domänen i flera år utan att ytterligare investeringar krävs.

Beräkna ROI på SEO!

Den allmänna uppfattningen i den digitala världen har länge varit att det är omöjligt att beräkna ROI på SEO. Bullshit, säger vi☺

Med rätt verktyg går det utan svårighet att beräkna ROI på SEO.

 

En bra SEO-leverantör ser till att pengarna som investerats i SEO ger resultat, inte bara på kort sikt utan ett bra resultat även under lång tid.

Det man bör tänka på är att SEO alltid måste ses som en långsiktig investering.

Fördelen med att göra satsningar i andra marknadsföringskanaler är att det ofta gynnar SEO och vice versa. Dessutom kan innehåll, både on-page och off-page, användas på mer än ett sätt, vilket ökar lönsamheten då ”livstiden” blir längre.

 

Marknadsföring i sociala medier, content marketing, PR och länkstrategier (link earning) är exempel på metoder som skapar mervärde för SEO-arbetet. Eftersom Google vet om att olika kanaler och marknadsföringsmetoder samverkar med SEO, är det nu ännu enklare att beräkna ROI med hjälp av tex. Google Analytics (GA)

Myten om Google Analytics (GA)

Många SEO “experter” hävdar att GA inte är bra, vi tycker dock att GA är ett kanonverktyg. Som SEO-byrå kan man använda andra verktyg, exempelvis MOZ & Brightedge i kombination av GA.

Vad man vinner på att investera i SEO beror i slutändan på vilket SEO-företag man anlitar.

 

GO MO Group är en webbyrå med spetskompetens inom Digital Marknadsföring & SEO!

Kontor i både GBG och Stockholm, men kunder över hela landet.

mm

Sr. Project Manager +46 (0) 702 082 808 ie@gomogroup.com