SEO ROI kalkylator

Med fem enkla steg ger vi dig en
uppskattad bild av vad du kan
vinna på att arbeta med SEO.

Läs mer om Return on SEO

Step 1/5

Antal besökare

Ungefär hur många besökare har du på din hemsida per månad? Om resultatet varierar mycket från månad till månad kan du ta ett snitt på ett helt år.

st Den här informationen hittar du enkelt på ditt Google Analytics konto. Har du inte tillgång till Analytics? Kontakta oss så hjälper vi till med registreringen och berättar hur det fungerar. Google Analytics är ett gratisverktyg som kopplas till din hemsida.

Step 2/5

Med hur mycket kan
du öka din trafik?

Här kommer din erfarenhet in. Hur stor är din
målgrupp och hur stor är efterfrågan i din bransch?

Förväntad trafikökning på grund av SEO-arbete:

Här kommer din erfarenhet in.
Hur stor är din målgrupp
och hur stor är efterfrågan
i din bransch?

Förväntad trafikökning på grund av SEO-arbete:

% Vår erfarenhet är att alla våra kunder ökar trafik till hemsidan med SEO. För att göra en mer rättvis bedömning rekommenderar vi dock våra kunder att först göra en SEO-analys.

Step 3/5

Bruttomarginal

Hur stor vinst gör du på varje order?

kr
För att ge en rättvis bild av möjlig ökning av intäkter så tar vi bara med den delen av en order som bidrar till företagets lönsamhet. Alltså kostnaden för att tillverka eller köpa in varan eller tjänsten.

Step 4/5

Konverteringsgrad

Ange din procentuella konverteringsgrad, dvs. hur många potentiella eller faktiska affärer som görs med dina besökare
på hemsidan.

%
 

Vi på GO MO Group ogillar känslomässiga beslut och satsar istället våra kunders investerade pengar på att ta datadrivna beslut. Det är just sådana beslut som bidragit till att digitalt framgångsrika företag som Google, Uber och AirBnb lyckats så väl inom sina respektive nischer. Tack vare ett sådant arbetssätt slipper man som företag springa fort åt fel håll och kan med gott samvete ta svåra beslut. Data is king och ljuger inte.

Vad kan då etisk och bra SEO innebära för ert bolag? Testa dig fram och överväg olika alternativ för att se de olika utfallen. Passa också på att fråga dig själv, kan vi räkna hem en SEO-affär? Vilka fördelar kan SEO innebära för vår del? Titta även på hur konkurrenterna rankar och glöm inte att mäta allt när ni väl bestämmer er för att starta er digitala marknadsföring. Bara genom att lära känna era egna förutsättningar och möjligheter är det möjligt att ta reda på om etisk och bra SEO är något för just ert bolag.

Vi vill lyfta betydelsen av Return on investment (ROI). Return on investment (avkastning på invstering) beräknar fram vilken marknadsföringsinsats som ger högst ROI och ger dig en procentsats som visar om du tjänat eller förlorat pengar på din marknadsföringsinvestering. Vi föredrar att räkna på konkret ROI för SEO framför att fokusera på SEO-arbetets mer abstrakta fördelar.

För att beräkna ROI kan du använda vår SEO-miniräknare, som vi också kallar för ”SEO ROI Calculator” eller ROI calculator. Med hjälp av den kan du, och vi tillsammans utvärdera ifall du har marknadspotentialen som krävs för att investera i SEO.

Använd ROI-kalkylator här ovanför för att få en uppskattad ROI. Notera att allt SEO-arbete är skräddarsytt. Det inte finns inga färdiga paketlösningar som fungerar för alla. Slutresultatet beror också helt på er leverantör, deras kunskaper inom SEO och hur pass konkurrensutsatt er verksamhet är. Vi rekommenderar aldrig en SEO-strategi ifall våra kunder inte kan räkna hem affären inom en tolv (12) månadersperiod.

– ROI (Return on Investment) är traditionellt beräknat i procent (%). Vi väljer att jobba med siffror för att förtydliga värdet av ett SEO-arbete.