Webbutveckling och webbdesign

Mer än en webbdesignbyrå – vi utvecklar hemsidor som märks och utmärks

En hemsida till företag måste fungera på många olika plan – den måste dels vara tilltalande och användbar för användare, men även vara korrekt uppbyggd och fylld med högkvalitativt innehåll för att synas i sökmotorer. Att bara “ha en hemsida” ger inte någonting. När kunderna letar online premieras företagen med den bästa hemsidan, om detta är konkurrenterna går man miste om många potentiella kunder.

Utseende och användarvänlighet

Din webbplats är oftast det första intrycket en potentiell kund får av företaget innan de tar kontakt eller tar ett köpbeslut. Det är ofta de visuella delarna av webbdesign företag fastnar vid, men användarvänlighet är en minst lika viktig del av arbetet en webbdesignbyrå åtar sig. En webbplats måste både vara visuellt tilltalande, och utformad så att besökare snabbt och enkelt hittar vad de söker efter.

Webbutveckling med SEO-fokus

Det finns hundratals regler och riktlinjer för effektiv sökmotoroptimering, många av dem ännu okända. SEO är i huvudsak en strategi med målet att rangordna dina webbplatser / sidor organiskt i sökmotorer som Google. Sökmotorns rankning ökar organisk trafik och i slutändan konverteringar.

För att en hemsida ska ge resultat måste den få besökare. Eftersom nästan alla köpprocesser, både inom B2B och B2C, börjar på en sökmotor är detta en väldigt viktig aspekt av webbutvecklingen. Genom att utgå från att maximera synligheten i sökmotorer i arbetet med att skapa en hemsida ser vi till att den är synlig där era kunder letar – på Google.

Innehåll

Kom ihåg att din publik letar efter information som hjälper dem att fatta ett beslut. Din webbplats måste vara informativ och innehålla relevant och intressant innehåll som besökarna vill ta till sig. Genom högkvalitativt innehåll får du chansen att öka besökarnas förtroende för ditt företag och konvertera digital trafik till kunder. Innehållet måste dels vara anpassat efter vad besökarna vill läsa, dels vara optimerat för sökmotorer så att sidan visas bland sökresultaten.

Funktionalitet

Varje del av hemsidan måste integreras på ett sätt som passar hemsidans design. Trasiga eller dåligt konstruerade komponenter lämnar besökarna frustrerade. Över hela spektrumet bör allt fungera som förväntat, inklusive hyperlänkar, kontaktformulär, webbplatssökning, evenemangsregistrering etc. Fler plugins innebär att fler saker kan behöva lagas, och att mer tid behöver ägnas åt att kontrollera funktionaliteten.

Läs merMindre

Användarvänlighet är nyckeln till en bra hemsida

En kritisk men ofta förbisedd komponent av en framgångsrik webbplats är dess användarvänlighet. Din webbplats behöver en logisk och tilltalande struktur som gör den enkel att navigera, vara fylld av välskrivna texter som är lätta att ta till sig, och ha annat intressant innehåll som främjar användarupplevelsen. Några viktiga element för ökad användarvänlighet inkluderar:

  1. Enkelhet
  2. Snabb laddning
  3. Konsistent layout
  4. Framstående, logisk navigering
  5. Webbläsarkompatibilitet
  6. Mottaglighet


Datadriven webbutveckling

All marknadsföring måste vara datadriven, och webbutveckling är inget undantag. Genom att genomföra en djupgående analys av det digitala nuläget går det att säkerställa att hemsidan utvecklas på ett sätt som ger riktiga resultat. 

Detta börjar med att utvärdera nuläget – vilken funktion fyller hemsidan i nuläget, och hur användarvänlig är den? Sätt sedan upp målen med hemsidan – vad vill ni uppnå? Med detta som grund går det att göra upp en strategi för att uppnå era mål – vilka funktioner behövs, hur ska det löpande arbetet med SEO läggas upp?

Så hjälpte vi ett säkerhetsbolag med deras
digitala transformation

ROMI (Return on Marketing Investment) på över 600% – ett resultat av stark vision inom digitalisering, investeringar, engagemang och extern hjälp möjliggjorde en imponerande förändringsresa. Att gå ifrån att vara helt osynlig digitalt till att faktiskt synas!
Referenser & Case

Så nådde säkerhetsbolaget 600 % ROMI:
Pull-Marketing, digital säljprocess & SEO

"In a concrete way, linking marketing investments with sales has always been a challenge. Thanks to this collaboration, we can finally get there, by taking advantage of important data about our customers and working thoughtfully and overall digitally. GO MO Group has made us think in a completely new way, we now see a business potential that we did not think was possible for us in traditional B2B."

Magnus Rundberg, Global Sales Manager